Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VERUS Week van de Hoop (20 t/m 26 maart 2017)

20 maart 2017 - 26 maart 2017

Van 20 tot en met 26 maart 2017 organiseert Verus de Week van de Hoop. Met behulp van een lespakket-app kunnen docenten en leerlingen op zoek naar hoopvolle momenten, gebaren en gebeurtenissen die in het leven van elke dag plaatsvinden. Ook kunnen ze videos maken van hun eigen hoopvolle verhalen en die uploaden naar de digitale wall of hope op het platform ikhebhoop.nl. Voor leerlingen in het V.O. zijn er twee lespakketten ontwikkeld op maat. De onderbouw gaat met de interactieve verhalen van Missie Hoop op zoek naar hoe je op een hoopvolle manier kunt omgaan met lastige situaties. In de bovenbouw gaan leerlingen aan de hand van Unexpected Hope aan de slag met hun eigen verhalen van hoop op plekken waar je het niet verwacht. De lespakketten zijn heel geschikt voor de lessen godsdienst levensbeschouwing, maar ook docenten maatschappijleer en mentoren kunnen ermee aan de slag. Het lesmateriaal is ook bruikbaar buiten de Week van de Hoop.

Waarom de Week van de Hoop?
Wij leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding
van de maatschappij. Door internet en de (social) media krijgen deze negatieve aspecten meer aandacht dan ooit. Terwijl er ook heel hoopvolle dingen gebeuren. Zoals in het katholiek en christelijk onderwijs, waar docenten en leerkrachten elke dag bezig zijn om onze kinderen te inspireren en ze te laten inzien dat zij nodig zijn om een hoopvolle samenleving te bouwen.
Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, maakt de hoop van honderdduizenden kinderen, leerkrachten en docenten zichtbaar. Als positieve tegenkracht voor alles wat daaraan afdoet. Door hen actief bezig te laten zijn met het thema hoop en hen in staat te stellen hun blijken van hoop te uiten en te delen met de wereld.

 

Gegevens

Begin:
20 maart 2017
Einde:
26 maart 2017

Organisator

VERUS
Telefoon:
0348 74 44 44
E-mail:
info@verus.nl
Bekijk de site van Organisator