Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium Theoloog met Toekomst

15 december 2016 @ 13:30 - 17:30

€25

De beroepen waar theologie levensbeschouwing voor opleidt, zoals docent levensbeschouwing en geestelijk verzorger, staan onder druk. In een snel veranderende samenleving hebben deze beroepen moeite het tempo bij te houden. De afgelopen drie jaar heeft een onderzoeksgroep van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing (FHTL) zich hier intensief mee bezig gehouden.

Een van de opbrengsten  van de onderzoeksgroep is dat er sprake is van een gedeelde problematiek bij de genoemde beroepenvelden. Tijdens dit symposium op 15 december worden de ideeën uit de verschillende beroepen samengebracht en word je uitgedaagd om verder te denken. Onder leiding van Willien van Wieringen, volgt commentaar van Erik Borgman, alsmede pitches en discussies met innovators Taco Visser, Rebecca Onderstal, Greco Idema, Karlijn Kwint en tussendoor ‘de hokjesvrouw’ @NynkeSirene.

Tegelijk met het symposium wordt de website Theoloog met toekomst gelanceerd. Verschillende deskundigen, met ieder een eigen perspectief, brengen de huidige en toekomstige praktijk van de HBO-theoloog in beeld, met als ‘oude’ werkvelden onderwijs, geestelijke verzorging en pastoraat, en nieuwe beroepen als levenscoach, ritueelbegeleider etc.

Aanmelden symposium Theoloog met Toekomst

Gegevens

Datum:
15 december 2016
Tijd:
13:30 - 17:30
Kosten:
€25
Site:
https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-Theologie-Levensbeschouwing/Symposium-Theoloog-met-Toekomst.htm

Organisator

Fontys

Locatie

Zaalverhuur 7 @Boothstraat 7
Boothstraat 7
Utrecht, Nederland
+ Google Maps