Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NKSR studiemiddag interculturele dialoog (aanmelden voor 10 september)

20 september 2018 @ 12:00 - 15:30

“Elke ontmoeting met de ander is een graankorreltje dat neervalt; als je het met volgehouden en respectvolle zorg begiet, zal er een boom uit groeien met een veelheid aan vruchten.”

Dat zei paus Franciscus bij een Amerikaanse bijeenkomst voor interreligieuze dialoog. De paus benadrukt dat die dialoog niet alleen gaat over ingewikkelde theologische thema’s maar allereerst een ‘dialoog van het dagelijkse leven’ is waaruit vriendschap groeit.

De katholieke school is bij uitstek een oefenplaats voor interculturele dialoog. Wij hebben een rijke traditie in het omgaan met veelkleurigheid. Vanuit het besef dat ieder mens een kind van God is dat naar waarheid en liefde zoekt, vormen katholieke scholen levendige waarde(n)gemeenschappen waarin dialoog, respect en vriendschap voortdurend aandacht krijgen. Hoe kunnen wij deze dialoog voeden en vruchtbaar maken? Welke uitdagingen zien we? En wat is het maatschappelijk belang van de interculturele dialoog op school?

Samen met u willen we nadenken over de antwoorden op deze vragen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, directies en docenten in het primair en middelbaar onderwijs, pabodocenten, identiteitsbegeleiders, studenten en anderen die betrokken zijn bij de katholieke schoolwereld. Om een goede afspiegeling te hebben, hechten wij veel waarde aan uw komst! De uitkomsten van deze middag zal de NKSR meenemen naar het internationale symposium over dit thema dat in het voorjaar van 2019 in Brussel zal plaatsvinden in het kader van het door het Vaticaan uitgebrachte document ‘Educating to intercultural dialogue in Catholic schools. Living in harmony for a civilization of love.’

We hebben een programma vol inspirerende sprekers, dialoog en ontmoeting!

De bijeenkomst zal in goede banen worden geleid door Jan-Willem Wits, onder meer bekend als het ‘brein’ achter het interview dat paus Franciscus gaf aan de Utrechtse daklozenkrant.

Na afloop van het plenaire programma is er alle ruimte voor informele ontmoeting en voortzetting van de dialoog.

Er zijn voor u aan deze dag geen kosten verbonden.

Meer informatie op de website: https://www.nksr.nl/studiemiddag-burgerschapsvorming/

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
12:00 - 15:30
Site:
https://www.nksr.nl/studiemiddag-burgerschapsvorming/

Locatie

Adelbert College
Deijlerweg 163
Wassenaar, Zuid-Holland Nederland
+ Google Maps